6. Szkeptikus Világkongresszus

Május 18. és 20. között kerül megrendezésre Berlinben a 6. Szkeptikus Világkongresszus "A tudományos ismeretek terjesztése a bizonytalanság korában" szlogennel. A rendezvényen előad többek közt James Randi bűvész az 1 millió dolláros paranormális kihívás alapítója; Henriett Hall a "SkepDoc", a Science Based Medicine blog rendszeres szerzője; Ray Hayman, aki több nagyszabású hivatalos paranormális és UFO vizsgálatban részt vett; Chris Mooney publicista, a Point of Iquiry podcast egyik műsorvezetője és a "The Republican War on Science" című könyv írója; Eugenie C. Scott a National Center for Science Education szakértője az evolúció-teremtéstan témakörben; Simon Singh a "A Nagy Bumm", "Kódkönyv", "A nagy Fermat-sejtés", "Trükk vagy terápia?" című könyvek írója; Rebecca Watson a Skepchick.org portál kitalálója és a The Skeptics Guide to the Universe podcast egyik műsorvezetője.

Az áltudományok az oktatásban című szekciót a Szkeptikus Társaság elnöke, az European Council of Skeptical Organisations (ECSO) társelnöke vezeti:

Session 3: Pseudoscience in Education (Chair: Gábor Hraskó)
04:00 – 04:45 p.m. Gita Sahgal: Myths of Origin in the Classroom
04:45 – 05:30 p.m. Kylie Sturgess: Why Can't a Teacher Be More Like a Scientist? - Pseudoscience In Education
05:30 – 06:15 p.m. Samantha Stein: Engaging Children in Science

Előtte még kedden a budapesti Szkeptikus Klubon a Kossuth-Klubban kerekasztal beszélgetés lesz hasonló témában a középiskolás természettudományos oktatásról: Diszciplináris vagy integrált oktatás?