A szkeptikus fakír

2011. március 22. kedd, 18.00
Földvári Gábor szkeptikus, fakír bemutatója

Előadónknak gyerekkorában volt egy nagy problémája, egy állandó hasfájás, ami megnehezítette az amúgy is nagyon "hosszú" tanórákat. Viszont kialakult benne egy képesség. "Elnapolta" a fájásokat, úgy, mint ahogy később megtudta az operaénekesek, színpadi művészek, spotolók, a pilóták,  kismamák, vagy éppen különleges vagy vészhelyzetekben hétköznapi emberek is teszik.

Hagyta, hogy a szünetben "kifájják" magukat a görcsei. Összeségében kialakult benne, hogy ő legyen a saját teste és "lelke" ura, és külső tényezők ne  uralkodjanak rajta.

Állítólag soha nem szedett gyógyszereket. Mindig törekedett a félelem legyőzésére. Véleménye szerint ez nem más, mint a megismerés, mivel az ember az ismeretlentől fél. Több mint száz országban járt és igyekezett tanulni, tapasztalni. Ahogy mondja: csodálatos dolgok vannak a világon, de csodák nincsenek. Mindezt bemutatójával fogja demonstrálni, amely során a testének átszúrásával, üveg, és zsilettpenge elfogyasztásával, hasra való kabátgomb varrással, talpas pohár elfogyasztással és egyéb szörnyűségekkel mutatja be különös tudását - tudását, és nem paraképességét. Mindezt testközelből, kivetítőn, illetve videórögzitéssel a helyszínen vendégeink ellenőrizhetik, illetve minden eszközt kivánságra kézbe adunk.