A Szkeptikus Kongresszus előadói: Massimo Polidoro

Massimo PolidoroMassimo Polidoro:
Houdini: Egy bűvész a szellemek birodalmában
2010. szeptember 17., 16:45

Massimo Polidoro olasz író, pszichológus és a paranormális jelenségek kritikus kutatásának egyik vezető alakja. James „A Csodálatos” Randi szellemi tanítványaként alapítótagja volt a CSI olasz szervezetének, a CICAP-nak, amely szervezetnek ma is ügyvezetője. Elsőként szervezett egyetemi kurzust Olaszországban a rendhagyó pszichológia (anomalistic psychology) témakörében. A CSI tagja és a The Skeptical Inquirer lap rendszeres szerzője. Két könyvet is írt a magyar származású világhírű bűvész, Harry Houdini életéről. Ezek egyike „A nagy Houdini” címmel magyarul is megjelent. A több országban is vetített Legendavadászok (Legend Detectives, Discovery Channel) tévésorozatban Drakula, Robin Hood, a Vasálarcos és hasonló történetek nyomába eredt szerte Európában.

 

Houdini 1874. március 24-én, Weisz Erik névvel született Budapesten, Mayer Sámuel Weiss rabbi, jogtanácsos és felesége, Steiner Cecília fiaként. Alig néhány napos korában települtek ki az Egyesült Államokba. Houdini élete és kora tele van történetekkel és izgalmas eseményekkel. Polidoro Houdini életéről fog előadni, és ritka felvételek segítségével bemutatja a bűvész küzdelmét a pszichikus csalókkal szemben. Mivel Polidoro maga is bűvész, ezért számítunk rá, hogy néhány élő demonstrációval is fűszerezi előadását!

Részletes információ a három napos angol nyelvű kongresszusról a kongresszus2010.szkeptikus.hu oldalon található, ahol egyben regisztrálni is lehet. A részvételi díj 8000 Ft, ami magában foglalja a szombati ebéd költségeit is. Mivel a regisztrációs díjak nem fedezik a kongresszus megrendezésének költségeit, ezért szívesen fogadunk további hozzájárulást is.